Përshesh me gjizë
17 Korrik 2025, 08:13 / RECETA ALFA

Përshesh me gjizë
Përbërësit:
250 gr gjizë
1 ls gjalpë
3-4 ls vaj ulliri
600 ml ujë
1 ls salcë domate ose 1 lk piper i kuq
Kripë, piper i zi, arrë moskat
Bukë kore ose e thatë
Përgatitja: Në tenxhere hedhim gjalpin. Shtojmë piperin ose salcën e domates, e kaurdisim pak dhe pastaj hedhim gjizën. E përziejmë mirë, shtojmë piperin e zi, arrën moskat dhe pastaj shtojmë ujin e ngrohtë. Kur lëngu ka marrë valë e heqim nga zjarri. Nëse dëshirojmë, mund t'i hedhim pak piper djegës. Ndërkohë, përgatisim përsheshin nëpër pjata. Ia hedhim lëngun përsipër me garuzhde dhe e lëmë pak sa të zbutet buka. Buka duhet të jetë kore, e ftohtë ose e thatë. Sipër mund t'i hedhim pak vaj ulliri.
Receta nga Zonja Albana/ReportTV
Po ndodh...
Amerika mund të tërhiqet nga Europa, por jo nga SPAK
Nga Gentian Gaba
ide
Kush është Lepuri i Surrelit?
Nga Sidi Hasanaj
Dy rrugët e gabuara të opozitës me Avokatin e Popullit
Nga Patrik Sadikaj
top
receta Alfa
TRENDING 
shërbime
- POLICIA129
- POLICIA RRUGORE126
- URGJENCA112
- ZJARRFIKESJA128

