
Pulë e mbushur me spinaq dhe kajmak

Përbërësit
▪ 3 fileto pule (mish i bardhë)
▪ Vaj ulliri
▪ Spec i tymosur
▪ Hudhër e grirë imët
▪ Kripë
▪ Piper i zi
▪ Erëza
Për mbushjen
▪ 150 g kajmak
▪ 1 lugë majonezë
▪ Një grusht spinaq i freskët
▪ Kripë dhe piper sipas shijes
▪ Parmezan i grirë
▪ Hudhër
Përgatitja
Hapi 1: Filetot e pulës lyeni me vaj ulliri dhe i kriposni duke i shtuar edhe erëzat dhe hudhrën. Fërkojini mirë që të përthithin aromat.
Hapi 2: Prijeni fileton përgjysmë, por jo deri në fund – krijoni një lloj “xhepi” në mes.
Hapi 3: Përziejini të gjithë përbërësit e mbushjes dhe mbushni “xhepin” e çdo filetoje.
Hapi 4: Vendoseni mishin në një tavë qelqi të lyer paraprakisht me pak gjalpë ose vaj ulliri. Piqeni në furrë të parangrohur në 200°C për 25-30 minuta, derisa të marrë ngjyrë të artë.
Këshillë: Kjo recetë shoqërohet me një sallatë të freskët verore ose me perime të pjekura.

Tokë e xanun? Po por nga Edi!
ide

Gjirokastra, qyteti që pret turistin si Krishtin, dhe e trajton si sheik

Ramështeti dhe Opozitëpengu!

top
receta Alfa
TRENDING 
shërbime
- POLICIA129
- POLICIA RRUGORE126
- URGJENCA112
- ZJARRFIKESJA128