Amazon do të shkurtojë edhe rreth 10 mijë vende pune

20 Mars 2023, 17:13 / TRENDING ALFA PRESS

Amazon do të shkurtojë edhe rreth 10 mijë vende pune

Gjiganti i shitjes me pakicë në internet Amazon planifikon të shkurtojë 9000 vende të tjera pune, pasi kërkon të kursejë kostot. Firma, e cila punëson 1.5 milionë njerëz në mbarë botën, tha se shkurtimet do të bien kryesisht në fushat duke përfshirë “cloud computing” dhe reklamat. Firma ka hequr tashmë 18,000 vende pune në janar.

Bosi Andy Jassy tha se ishte një vendim i vështirë, por do të ishte më mirë për kompaninë në planin afatgjatë.

“Duke pasur parasysh ekonominë e pasigurt në të cilën jetojmë dhe pasigurinë që ekziston në të ardhmen e afërt, ne kemi zgjedhur të jemi më të efektshëm në kostot dhe numrin e personelit tonë”, tha Jassy.

Ashtu si shumë gjigantë të teknologjisë, Amazon pa një lulëzim të shitjeve gjatë pandemisë kur klientët ishin të mbërthyer në shtëpi. Por kohët e fundit shitjet e tij janë ngadalësuar pasi konsumatorët shpenzojnë më pak për shkak të krizës së kostos së jetesës.

Një zonë tjetër që do të ketë shkurtime është Twitch, një platformë transmetimi live për përmbajtje duke përfshirë lojërat dhe muzikën. Kjo vjen disa ditë pasi Emmett Shear njoftoi se do të largohej nga posti i shefit ekzekutiv të Twitch pas 16 vitesh në post.

Amazon bleu Twitch për 1 miliard dollarë në 2014.