Supë me bullgur

Përbërësit:
1 filxhan çaji bullgur
1 qepë e vogël
1 karotë
2 lgj vaj ulliri ose gjalpë
1 lgj salcë domatesh ose 1 domate e pjekur
1 lugë çaji piper të kuq
1.2 litra lëng mishi ose perimesh
Kripë dhe piper sipas shijes
Majdanoz ose kopër të freskët
Lëngu i 1 limoni për servirje
Përgatitja:
Në një tenxhere ngrohim vajin dhe kaurdisim qepën derisa të zbutet. Shtojmë karotën dhe vijojmë me kaurdisjen për 2-3 minuta. Shtojmë salcën e domates ose domaten e grirë dhe e përziejmë mirë. E lëmë të ziejë për 2 minuta që të lidhen shijet. Më pas shtojmë bullgurin duke e trazuar, hedhim lëngun e mishit ose të perimeve. E lëmë supën të ziejë në zjarr të mesëm për rreth 15 minuta, derisa bullguri të zbutet dhe supa të trashet pak. Rregullojmë shijen me kripë dhe erëza dhe e shërbejmë supën të ngrohtë, spërkatur me majdanoz ose kopër të freskët sipër dhe pak lëng limoni për freski.
Po ndodh...
Amerika mund të tërhiqet nga Europa, por jo nga SPAK
ide
Kush është Lepuri i Surrelit?
Dy rrugët e gabuara të opozitës me Avokatin e Popullit
top
receta Alfa
TRENDING 
shërbime
- POLICIA129
- POLICIA RRUGORE126
- URGJENCA112
- ZJARRFIKESJA128
