
Pite pa petë me kungull të njomë, vezë dhe qumësht

Përbërësit:
2 kunguj të njomë
3 vezë
1 gotë qumësht
1 gotë miell
100 gr djathë i bardhë i thërrmuar
1 lugë çaji pluhur pjekës
Kripë, piper i zi
Pak vaj ulliri ose gjalpë
Përgatitja:
Qërojmë dhe grijmë kungullin në rende të trashë. Shtojmë pak kripë dhe e lëmë të kullojë për 10–15 minuta. Më pas e shtrydhim mirë për të hequr ujin e tepërt. Në një enë rrahim vezët me qumështin. Shtojmë miellin dhe pluhurin pjekës, i përziejmë mirë derisa të formohet një masë homogjene. Shtojmë kungullin e shtrydhur, djathin, pak piper të zi dhe i përziejmë të gjitha së bashku. Lyejmë një tavë mesatare me pak vaj ose gjalpë, hedhim masën në tavë dhe e përhapim në mënyrë të njëtrajtshme. E vendosim të piqet në furrë të parangrohur në 180°C për rreth 35–45 minuta, derisa të marrë ngjyrë të artë sipër dhe të jetë e pjekur brenda.
Receta nga Zonja Albana, emisioni "Rreze Dielli"

Tokë e xanun? Po por nga Edi!
ide

Gjirokastra, qyteti që pret turistin si Krishtin, dhe e trajton si sheik

Ramështeti dhe Opozitëpengu!

top
receta Alfa
TRENDING 
shërbime
- POLICIA129
- POLICIA RRUGORE126
- URGJENCA112
- ZJARRFIKESJA128