Pashaqofte me mish të grirë dhe salçiçe

30 Maj 2025, 08:20 / RECETA ALFA ALFA PRESS

Pashaqofte me mish të grirë dhe salçiçe

Përbërësit:

300 gr mish i grirë
100 gr salçiçe e freskët
1 kokërr vezë
1 karrotë
2 lgj bishta qepësh të njoma
1 hudhër e shtypur
1 lgj kopër e grirë
2 lgj oriz
2 lgj bukë e grirë
Kripë, piper i zi, piper i kuq

Për salcën:
1 vezë

1 lgj miell
500 ml lëng mishi
1 limon (lëngu dhe lëkura)
Kripë, piper, kurkumë
Majdanoz / Kopër

Përgatitja:

Në një tas të madh bashkojmë mishin e grirë, salçiçen e freskët të grirë, karrotën, bishtat e qepës së prera imët (të cilat i kemi kaurdisur pak), vezën, koprën, orizin, hudhrën e shtypur, kripën, piperin dhe lëkurën e limonit. Në fund shtojmë bukën e grirë dhe e punojmë mirë brumin me dorë, derisa masa të bëhet e njëtrajtëshme. Përzierjen e lëmë rreth 20 minuta në frigorifer dhe më pas me duar të lagura formojmë qofte të vogla, si kokrra arre ose pak më të mëdha sipas dëshirës. Qoftet e formuara i skuqim lehtë në vaj ulliri ose mund t'i ziejmë direkt në lëng mishi. Përgatisim salcën: në një tas hedhim miellin, vezën, lëngun e limonit dhe kurkumën dhe e përziejmë mirë derisa të bëhet një masë homogjene. Shtojmë ngadalë pak lëng mishi, duke e përzier që salca mos bëhet me kokrriza. Qofteve te skuqura në tigan u shtojmë lëngun e mishit dhe më pas salcën me limon e kurkumë për t'i dhënë shije dhe ngjyrë. I lëmë të ziejnë për 15-20 minuta në zjarr të ulët, derisa të jenë gatuar mirë dhe salca të jetë trashur pak. Në fund e aromatizojmë me kopër ose majdanoz të grirë.

Po ndodh...

ide