Leqenik i Tropojës në furrë

Leqenik i Tropojës në furrë
Përbërësit
3 gota miell misri të imët
1 gotë kos ose hirrë
1 gotë qumësht
1 gotë ujë të vakët
3 vezë
100 gr gjalpë (ose vaj ulliri + gjalpë)
200 gr djathë i bardhë i thërrmuar
Një majë luge sodë buke
Pak kripë
Përgatitja
Në një tas të madh, përziejmë miellin e misrit me kripën dhe sodën. Shtojmë vezët, kosin, qumështin dhe ujin e vakët. I përziejmë mirë derisa të bëhet një masë si brumë i hollë, më e trashë se për petulla, por më e hollë se për bukë. Vendosim gjalpin në tavë dhe tavën e vendosim në furrë për pak minuta që të shkrijë gjalpi dhe tava të nxehet mirë. Më pas hedhim brumin direkt mbi gjalpë dhe shtojmë sipër djathin e thërrmuar. E vendosim në furrë në 200°C për rreth 30–35 minuta, derisa të marrë ngjyrë të artë dhe të krijojë kore krokante.
Receta nga Zonja Albana/Report TV
Po ndodh...
ide
Një sistem pa opozitë, Shqipëria në krizën më të thellë të 35 viteve
Pse ka marrë “zemër” krimi?
Ti nuk lexon
top
receta Alfa
TRENDING 
shërbime
- POLICIA129
- POLICIA RRUGORE126
- URGJENCA112
- ZJARRFIKESJA128

