Krelanë me djathë

Përbërësit:
500 gr miell misri
150-200 gr djathë i bardhë
2-3 lugë gjelle vaj ulliri ose gjalpë i tretur
Ujë i ngrohtë (sa të formohet brumi)
Pak kripë
Përgatitja:
Në një enë të madhe hedhim miellin e misrit dhe pak kripë. Shtojmë gradualisht ujë të ngrohtë, duke e përzier me dorë ose me lugë druri derisa të formohet një brumë i butë, jo shumë i lëngshëm, por që të mos jetë as i fortë. Shtojmë vajin ose gjalpin e tretur dhe e përziejmë mirë. Në fund shtojmë djathë të bardhë të thërrmuar në brumë dhe e përziejmë që të shpërndahet njëtrajtshëm. Lyejmë një tavë me pak vaj ose gjalpë, shtrojmë brumin në tavë, duke e shtypur lehtë me dorë ose me lugë që të barazohet trashësia (rreth 2 cm). E pjekim në furrë të parangrohur në 200°C për 35-40 minuta, derisa të marrë një ngjyrë të artë sipër dhe të forcohet nga poshtë. Krelana pritet në copa katrore ose trekëndëshe dhe shërbehet e ngrohtë me kos të freskët, dhallë ose çaj mali.
Këshilla nga Albana: Për shije më autentike, në vend të vajit mund të përdorësh gjalpë të fshatit. Në disa zona, krelanës i shtojnë edhe pak gjizë ose i përziejnë djathin me pak majdanoz të freskët për aromë.
Receta nga Zonja Albana, emisioni "Rreze Dielli"
Po ndodh...
Amerika mund të tërhiqet nga Europa, por jo nga SPAK
ide
Kush është Lepuri i Surrelit?
Dy rrugët e gabuara të opozitës me Avokatin e Popullit
top
receta Alfa
TRENDING 
shërbime
- POLICIA129
- POLICIA RRUGORE126
- URGJENCA112
- ZJARRFIKESJA128
