Domatopita, receta greke e kekut të kripur me domate
15 Gusht 2025, 10:23 / RECETA ALFA

Përbërësit:
1 domate e grirë imët
1 spec i kuq
150 gr djathë i bardhë
250 gr kos i trashë
4 lugë gjelle vaj ulliri
2 vezë
150 gr miell
1 lugë çaji pluhur pjekjeje
1/2 lugë çaji rigon
Kripë, piper
Vaj ulliri dhe susam për sipër
Përgatitja:
Rrahim mirë kosin me vezët. Shtojmë vajin e ullirit, rigonin, kripën, piperin, domaten e grirë dhe specin e kuq. E përziejmë mirë dhe shtojmë djathin feta, miellin dhe pluhurin për pjekje. Lyejmë një tavë me pak vaj ulliri. Hedhim brumin në tavë dhe e rrafshojmë. Sipër shtojmë pak vaj ulliri dhe susam. E pjekim në furrë të parangrohur në 200°C për 20–25 minuta, derisa të marrë ngjyrë të bukur.
Receta nga Zonja Albana, emisioni "Rreze Dielli"
Po ndodh...
Amerika mund të tërhiqet nga Europa, por jo nga SPAK
Nga Gentian Gaba
ide
Kush është Lepuri i Surrelit?
Nga Sidi Hasanaj
Dy rrugët e gabuara të opozitës me Avokatin e Popullit
Nga Patrik Sadikaj
top
receta Alfa
TRENDING 
shërbime
- POLICIA129
- POLICIA RRUGORE126
- URGJENCA112
- ZJARRFIKESJA128
