Raporti i BB: Shqipëria e para për lejet e ndërtimit

12 Prill 2024, 15:58 / AKTUALITET ALFA PRESS

Raporti i BB: Shqipëria e para për lejet e ndërtimit
Banka Botërore ka publikuar së fundmi një raport për vendet e Ballkanit Perëndimor, ku përmendet edhe Shqipëria për industrinë e ndërtimit dhe lejet që janë dhënë për pallatet e ndërtuara.

Në një pjesë të raportit, shkruhet se Shqipëria ka dhënë lejet më të shumta për ndërtime, të cilat janë rritur me mbi 15% në tremujorin e dytë 2023.

Pas Shqipërisë, vendin e dytë për nga ndërtimi i shumtë e ka marrë Serbia.

Nga ana e ofertës, përtej tregtisë dhe shërbimet e lidhura me turizmin, ndërtimi gjithashtu kontribuoi ndjeshëm në rritjen, si treguar nga numri në rritje i ndërtesave lejet. Ndërsa shërbimet çuan rritje në vendet e BB6, ndërtim u bë një motor i rëndësishëm për rritje, veçanërisht në Shqipëri dhe Serbi, ndërsa ajo kontribuoi negativisht në rritjen në veri Maqedonia dhe Mali i Zi. Në Shqipëri, përshpejtimi në sektorin e ndërtimit u rrit me dyshifrore, me gati 15 për qind në tremujorin e dytë 2023, duke reflektuar edhe bazën e ulët krahasuese të një viti më parë, e cila në pjesën më të madhe i detyrohej ndërprerjet e zinxhirit të furnizimit. Përshpejtimi në sektori i ndërtimit udhëhoqi pjesën më të madhe të privatit rritje e investimeve e vërejtur në vitin 2023, si dhe rritja e çmimeve të banesave”,- thuhet në Raport.

Raporti i BB: Shqipëria e para për lejet e ndërtimit

 

Po ndodh...

ide

shërbime

  • POLICIA129
  • POLICIA RRUGORE126
  • URGJENCA112
  • ZJARRFIKESJA128