Trahana me bukë e djathë

22 Korrik 2024, 08:20 / RECETA ALFA ALFA PRESS

Përbërësit:

Trahana me bukë e djathë
1 litër ujë

5 lgj trahana
1 filxhan vaj ulliri
250 gr djathë i bardhë
Bukë e zezë
Piper të kuq djegës
Qepë të njoma (sipas dëshirës)

Përgatitja:

Në fillim, në një tas të madh bëjmë bukën përshesh. Marrim tenxheren e thellë ku një natë më parë kemi hedhur 5 lugë trahana dhe një gotë ujë të ftohtë. Shtojmë mbi të ujin e vakët dhe e vendosim tenxheren në zjarr. E përziejmë pa ndaluar derisa të arrijë të marrë valë.

E lëmë të vlojë përreth 5 minuta pa e trazuar. E rregullojmë për kripë dhe hedhim përsheshin. E përziejmë pak që e gjithë buka të mbytet me trahana dhe e mbulojmë me kapak. E lëmë të mbuluar për disa minuta në mënyrë që buka ta pijë gjithë trahananë.

E shërbejmë në pjata të cekta të mëdha. Fillimisht mbi pjatë hidhet vaj ulliri dhe djathë i bardhë i thërrmuar, pastaj një shtresë trahana të cilës i hedhim përsëri vaj ulliri dhe djathë të bardhë të thërrmuar. Sipas dëshirës spërkatet me pak piper të kuq djegës dhe shoqërohet me qepë të njomë.

 

Po ndodh...