
Patëllxhanë të mbushur

Receta e sotme është padyshim, një recetë plot shije dhe vlera për shëndetin tuaj. Një metodë jo shumë e zakonshme, por e thjeshtë në përgatitje. Për ta zbuluar mënyrën e përgatitjes hap pas hapi vazhdoni me tej me leximin.
Përbërësit
3 patëllxhanë
Vaj ulliri
1 qepë
2 speca
300 g mish viçi të grirë
Xhenxhefil
Qimnon
Majdanoz
250 g pure domatesh
150 ml ujë
120 g mocarela
50 g djathë kaçkavall i grirë
Kripë dhe piper për shije
Gatimi
Qëroni patëllxhanët, më pas i spërkasni me vaj dhe kripë.
Piqini në furrë në 180° për 25-30 minuta. Prisni imët qepën dhe e skuqeni në një tigan me pak vaj.
Shtoni gjithashtu specat e prerë në copa të vogla, kripë, piper, hudhrën dhe mishin e grirë. Jepini shije me xhenxhefil, qimnon dhe koriandër.
Gatuajini për 6-7 minuta, më pas shtoni majdanoz të grirë dhe 50 g nga pureja e domateve. Shtoni 200 ml ujë dhe gatuajini edhe për 15 minuta të tjera.
Në një tavë për pjekje hidhni purenë e mbetur të domateve dhe 50 ml ujë. Spërkateni tavën me pak kripë dhe vendosni aty patëllxhanët .
Pritini në mënyrë gjatësore dhe mbushini me përzierjen e mishtit të grirë. Më pas spërkatini me mocarela dhe djathë të grirë. Piqini në 180° për rreth 30 minuta.

Ekzekutimi politik i Lul Bashës si kryeobjektivi i Mcgonigal
ide

Të vërtetat që nxori në pah rasti ‘McGonigal’


“Përfaqësuesi Rus në OKB na kujtoi sërish modelin Rus të Qeverisjes”
top
receta Alfa
TRENDING 
shërbime
- POLICIA129
- POLICIA RRUGORE126
- URGJENCA112
- ZJARRFIKESJA128