
Ëmbëlsirë me patate të ëmbla

Si
Serviret për (persona):
8 Persona
Koha e pregatitjes:
30
Koha e gatimit:
2h20min
Vështirësia:
E lehtë
Përbërësit
1 (1 kile) patate e embel
½ filxhan gjalpe, i tretur
1 gotë sheqer të bardhë
½ qumësht
2 vezë
½ lugë çaji arrë kokosi
½ lugë çaji kanellë
1 lugë çaji ekstrakt vanilje
1 pite të papjekur(9 inç)
Udhëzimet
Ziejme patatet e ëmbla bashke me lekure për 40 deri 50 minuta, ose derisa të bëhen . hidhini ujë të ftohtë mbi patatet e ëmbëla dhe hiqni lëkurën.
Prisni patatet e ëmbla në një tas.
Shtoni gjalpin, dhe përzieni mirë me mikser. Perzijini në sheqer, qumësht, vezë, arrakokos, kanellë dhe vanilje. rrihini me shpejtësi mesatare derisa përzierja të jetë e qetë.
Derdhni mbushjen në piten papjekur.
Piqeni në 175 gradë C për 55 deri në 60 minuta, ose derisa thika e futur në qendër të dalë e pastër. embelsira do të fryhet si një sufle, dhe më pas do të ulet ndërsa ftohet.
ide


Si do të jetë Partia Demokratike sot, do të jetë Shqipëria nesër

Trimat mediatik ndaj Lul Bashës
top
receta Alfa
TRENDING 
shërbime
- POLICIA129
- POLICIA RRUGORE126
- URGJENCA112
- ZJARRFIKESJA128