Patëllxhanë me salcë dhe djathë në furrë

Përbërësit:
1 kg patëllxhanë të gjatë
500 ml salcë domatesh
300 gr djathë mozzarella
100 gr djathë parmixhano
1/2 qepë
1 thelpi hudhër
1 tufë borzilok
Vaj ulliri
Vaj për skuqje
Kripë, piper
Pak miell
Vezë sipas dëshirës
Përgatitja:
Presim patëllxhanët në feta të gjata dhe të holla (rreth 0.5 – 1 cm). I kriposim dhe i lëmë për 30 minuta që të lëshojnë ujin. I shpëlajmë dhe i thajmë me letër kuzhine. Më pas i skuqim në vaj të nxehtë derisa të marrin ngjyrë (ose i pjekim në furrë për një version më të lehtë). Në një tigan, skuqim qepën dhe hudhrën me pak vaj ulliri. Shtojmë salcën e domates dhe e lëmë të ziejë për 15-20 minuta me pak kripë, piper dhe gjethe borziloku. Në fund të tavës vendosim një shtresë salce, një shtresë patëllxhanësh, mozzarella dhe pak parmixhano. Përsërisim 2-3 herë shtresat, duke përfunduar me salcë dhe parmixhano sipër. E vendosim tavën në furrë të parangrohur në 180°C për 30-35 minuta. E lëmë të ftohet pak përpara se ta shërbejmë.
Receta nga Zonja Albana, emisioni "Rreze Dielli"
Po ndodh...
Amerika mund të tërhiqet nga Europa, por jo nga SPAK
ide
top
receta Alfa
TRENDING 
shërbime
- POLICIA129
- POLICIA RRUGORE126
- URGJENCA112
- ZJARRFIKESJA128
