Tavë kremoze me perime dhe djathë

Përbërësit:
1 qepë
1 karrotë
1 kungulleshkë
1 domate
300 gr kërpudha
2-3 lgj vaj ulliri
2 lgj gjalpë
1 lgj miell
400 ml pana
100 gr djathë
Kripë, piper
Pak arrë moskat
Majdanoz i freskët
Përgatitja:
Në një tigan të madh ngrohim vajin e ullirit dhe kaurdisim qepën derisa të zbutet. Shtojmë karrotën, kërpudhat dhe kungulleshkën. I kaurdisim për disa minuta derisa të fillojnë të zbuten. Shtojmë domaten e grirë dhe e lëmë derisa të avullojë lëngu. Në një tenxhere tjetër shkrijmë gjalpin dhe skuqim miellin për 1 minutë. Shtojmë panën dhe e përziejmë derisa të krijohet një salcë kremoze. Rregullojmë shijen me arrë moskat, kripë dhe piper. Përziejmë salcën me perimet e përgatitura, shtojmë djathin e grirë dhe e trazojmë lehtë. Hedhim masën në një tavë të lyer me pak vaj ose gjalpë dhe e vendosim të piqet në furrë të parangrohur në 180°C për rreth 10 minuta.
Happening now...
America may withdraw from Europe, but not from SPAK
ideas
Who is the Surrel Rabbit?
The two wrong paths of the opposition with the Ombudsman
top
Alfa recipes
TRENDING 
services
- POLICE129
- STREET POLICE126
- AMBULANCE112
- FIREFIGHTER128
