Supë kremoze me karrota dhe xhinxher

Përbërësit:
700 gr karrota
1 patate e ëmbël / 1 patate e madhe e zakonshme
1 qepë e vogël
1 presh i njomë
1 degë selino
2 lgj vaj ulliri
1 litër lëng perimesh ose mishi
1 lugë gjelle xhinxhër e freskët
1 majë luge kumin
1 majë luge arrëmoskat
1 copëz lëkurë portokalli
Kripë dhe piper sipas shijes
Përgatitja:
Pastrojmë dhe presim hollë të gjitha perimet. Në një tenxhere të mesme, ngrohim vajin e ullirit dhe kaurdisim preshin, qepën dhe selinon për 3 minuta. Shtojmë karrotat dhe pataten e ëmbël të prera në kubikë. I kaurdisim për 3 minuta të tjera derisa të shkëlqejnë pak. Shtojmë lëngun e perimeve dhe e lëmë të ziejë për rreth 25 minuta. Kur të jenë zbutur të gjitha perimet, heqim tenxheren nga zjarri dhe i bluajmë me blender dore derisa të bëhet një masë kremoze e lëmuar. Kthejmë tenxheren në zjarr të moderuar, shtojmë erëzat dhe e lëmë supën edhe 5 minuta duke rregulluar shijen me kripë, piper dhe pak lëng portokalli nëse dëshirojmë.
Happening now...
America may withdraw from Europe, but not from SPAK
ideas
Who is the Surrel Rabbit?
The two wrong paths of the opposition with the Ombudsman
top
Alfa recipes
TRENDING 
services
- POLICE129
- STREET POLICE126
- AMBULANCE112
- FIREFIGHTER128
