Pite pa petë me kungull të njomë, vezë dhe qumësht

Përbërësit:
2 kunguj të njomë
3 vezë
1 gotë qumësht
1 gotë miell
100 gr djathë i bardhë i thërrmuar
1 lugë çaji pluhur pjekës
Kripë, piper i zi
Pak vaj ulliri ose gjalpë
Përgatitja:
Qërojmë dhe grijmë kungullin në rende të trashë. Shtojmë pak kripë dhe e lëmë të kullojë për 10–15 minuta. Më pas e shtrydhim mirë për të hequr ujin e tepërt. Në një enë rrahim vezët me qumështin. Shtojmë miellin dhe pluhurin pjekës, i përziejmë mirë derisa të formohet një masë homogjene. Shtojmë kungullin e shtrydhur, djathin, pak piper të zi dhe i përziejmë të gjitha së bashku. Lyejmë një tavë mesatare me pak vaj ose gjalpë, hedhim masën në tavë dhe e përhapim në mënyrë të njëtrajtshme. E vendosim të piqet në furrë të parangrohur në 180°C për rreth 35–45 minuta, derisa të marrë ngjyrë të artë sipër dhe të jetë e pjekur brenda.
Receta nga Zonja Albana, emisioni "Rreze Dielli"
Happening now...
America may withdraw from Europe, but not from SPAK
ideas
Who is the Surrel Rabbit?
The two wrong paths of the opposition with the Ombudsman
top
Alfa recipes
TRENDING 
services
- POLICE129
- STREET POLICE126
- AMBULANCE112
- FIREFIGHTER128
