Pashaqofte me mish të grirë dhe salçiçe

Përbërësit:
300 gr mish i grirë
100 gr salçiçe e freskët
1 kokërr vezë
1 karrotë
2 lgj bishta qepësh të njoma
1 hudhër e shtypur
1 lgj kopër e grirë
2 lgj oriz
2 lgj bukë e grirë
Kripë, piper i zi, piper i kuq
Për salcën:
1 vezë
1 lgj miell
500 ml lëng mishi
1 limon (lëngu dhe lëkura)
Kripë, piper, kurkumë
Majdanoz / Kopër
Përgatitja:
Në një tas të madh bashkojmë mishin e grirë, salçiçen e freskët të grirë, karrotën, bishtat e qepës së prera imët (të cilat i kemi kaurdisur pak), vezën, koprën, orizin, hudhrën e shtypur, kripën, piperin dhe lëkurën e limonit. Në fund shtojmë bukën e grirë dhe e punojmë mirë brumin me dorë, derisa masa të bëhet e njëtrajtëshme. Përzierjen e lëmë rreth 20 minuta në frigorifer dhe më pas me duar të lagura formojmë qofte të vogla, si kokrra arre ose pak më të mëdha sipas dëshirës. Qoftet e formuara i skuqim lehtë në vaj ulliri ose mund t'i ziejmë direkt në lëng mishi. Përgatisim salcën: në një tas hedhim miellin, vezën, lëngun e limonit dhe kurkumën dhe e përziejmë mirë derisa të bëhet një masë homogjene. Shtojmë ngadalë pak lëng mishi, duke e përzier që salca mos bëhet me kokrriza. Qofteve te skuqura në tigan u shtojmë lëngun e mishit dhe më pas salcën me limon e kurkumë për t'i dhënë shije dhe ngjyrë. I lëmë të ziejnë për 15-20 minuta në zjarr të ulët, derisa të jenë gatuar mirë dhe salca të jetë trashur pak. Në fund e aromatizojmë me kopër ose majdanoz të grirë.
Happening now...
America may withdraw from Europe, but not from SPAK
ideas
Who is the Surrel Rabbit?
The two wrong paths of the opposition with the Ombudsman
top
Alfa recipes
TRENDING 
services
- POLICE129
- STREET POLICE126
- AMBULANCE112
- FIREFIGHTER128
