Jufka me pulë, tradita dibrane

Përbërësit:
500 gr jufka
1 pulë
2 qepë mesatare
2 thelpinj hudhër
2 lugë gjelle vaj ulliri ose gjalpë
1 domate e grirë
1 lugë gjelle salcë domate
1 lugë çaji piper i kuq
1 lugë çaji rigon ose erëza sipas dëshirës
1 litër lëng pule
Kripë dhe piper sipas shijes
Përgatitja:
Kaurdisim pjesët e pulës dhe i lëmë të ziejnë me pak lëng për rreth 30-40 minuta, derisa të zbuten. Pasi të jetë gati, kullojmë dhe ruajmë lëngun për më vonë. Në një tigan të madh ose tenxhere, ngrohim vajin ose gjalpin dhe kaurdisim qepën e grirë imët derisa të bëhet transparente. Shtojmë hudhrën dhe vazhdojmë skuqjen edhe për një minutë. Shtojmë domaten e grirë (ose salcën e domates) dhe e përziejmë mirë.
Hedhim piperin e kuq, rigonin, kripën dhe piperin e zi sipas shijes. Vendosim mishin e pulës në tigan, e përziejmë me përbërësit e tjerë, më pas shtojmë rreth 700 ml lëng pule dhe e lëmë të marrë valë së bashku me salcën. Ndërkohë jufkat i kaurdisim pak minuta sa të marrin një ngjyrë të artë ose mund t'i kalojmë në furrë me pak yndyrë. Hedhim jufkat në lëngun e vluar duke i përzier herë pas here që të mos ngjiten. I lëmë të gatuhen për rreth 10-15 minuta dhe i shërbejmë menjëherë të ngrohta.
Happening now...
America may withdraw from Europe, but not from SPAK
ideas
Who is the Surrel Rabbit?
The two wrong paths of the opposition with the Ombudsman
top
Alfa recipes
TRENDING 
services
- POLICE129
- STREET POLICE126
- AMBULANCE112
- FIREFIGHTER128
