Tavë me kungulleshka, proshutë dhe djathë

Tavë me kungulleshka, proshutë dhe djathë
Përbërësit:
60 gr gjalpë
3 kungulleshka
4 vezë
100 gr kos
200 gr proshutë
120 gr djathë kaçkavall ose mozzarella
1 qepë e vogël
2 domate (opsionale)
Kripë, piper
Përgatitja:
Në një enë të madhe përziejmë vezët me gjalpin e butë, kosin, kripën dhe piperin. I rrahim mirë derisa të formohet një masë kremoze. Shtojmë proshutën të prerë në copa të vogla dhe djathin e grirë. Qërojmë dhe grijmë kungulleshkën në shirita të hollë, gjithashtu dhe qepën. I shtojmë të gjitha në përzierje dhe i trazojmë mirë. I hedhim në një tavë të lyer me vaj ose të shtruar me letër pjekjeje. Mund t’i vendosim sipër edhe feta domate për një pamje të bukur. E vendosim tavën në furrë të parangrohur në 180°C për 35–40 minuta, derisa sipërfaqja të marrë ngjyrë të artë.
Receta nga Zonja Albana/ReportTV
Po ndodh...
Amerika mund të tërhiqet nga Europa, por jo nga SPAK
ide
Kush është Lepuri i Surrelit?
Dy rrugët e gabuara të opozitës me Avokatin e Popullit
top
receta Alfa
TRENDING 
shërbime
- POLICIA129
- POLICIA RRUGORE126
- URGJENCA112
- ZJARRFIKESJA128

