Çorbë me lulelakër dhe mish pule

Përbërësit
200 gr mish pule
200 gr lulelakër
1 karrotë
2 lugë margarinë ose gjalpë
2 lugë miell
Lëngu i 1 limoni
Majdanoz dhe selino
Kripë, piper i zi
Përgatitja
Mishin e përvëlojmë në ujë të vluar, e kalojmë në ujë të ftohtë dhe e vendosim në një tenxhere me ujë të pastër te ziejë. Së bashku me mishin ziejmë karrotën dhe selinonë. Lulelakrën e shtojmë rreth 10 minuta para se mishi të përfundojë zierjen. Në një enë tjetër shkrijmë margarinën ose gjalpin dhe kaurdisim miellin derisa të marrë një ngjyrë të artë të lehtë. E përziejmë gradualisht me pak nga lëngu i çorbës, derisa të formohet masa e dëshiruar e trashësisë. E hedhim në tenxheren e çorbës, shtojmë majdanozin e grirë, lëngun e limonit dhe mishin e bërë në fije.
Receta nga Zonja Albana/Report TV
Po ndodh...
Karmën nuk e ndalon dot Sali Berisha!
ide
top
receta Alfa
TRENDING 
shërbime
- POLICIA129
- POLICIA RRUGORE126
- URGJENCA112
- ZJARRFIKESJA128

