Pse shqiptarët në komunizëm laheshin vetëm një herë në javë, të dielave? Mësuesja pensioniste tregon arsyen

26 Maj 2023, 10:06 / EKONOMI&SOCIALE ALFA PRESS

Pse shqiptarët në komunizëm laheshin vetëm një

Një hulumtim i fundit ka zbuluar se italianët janë më të pastërtit në Europë, por ish-mësuesja tashmë pensioniste, Ilmiana Bujari tha në “Good Moorning Albanians”, se kjo mund të ishte e vërtetë dikur, ndërsa tani sipas saj shqiptarët janë më të pastër, pasi kushtet e jetesës janë përmirësuar.

Ajo tha se dikur në Shqipëri ishte e shkruar edhe në edukatë morale që duhet të laheshin një herë në javë.

“Ishte e shkruar në edukatë morale që njeriu duhet të lahej një herë në javë. Ishte e shkruar që fëmija të lahej më e pakta një herë në javë. Ditën e hënë duhet të ishin të pastër, me thonjtë e prera, të kuruar në veshje.

Kjo ndodhte thuajse në të gjitha familjet një herë në javë. Shteti sapo kishte dalë nga lufta kështu që e tillë ishte situata dhe të gjithë studentëve që ishin me konvikt u jepej të gjithëve sapun me racion”,-tha Ilmiana Bujari.