Tavë me speca të pjekur të shtruar në gjizë

17 Maj 2024, 07:03 / RECETA ALFA ALFA PRESS

Tavë me speca të pjekur të shtruar në gjizë

Plot aromë dhe shije të mirë, specat i japin fërgesës një pamje krejt tjetër kësaj recete tradicionale.

Të gjithë e kemi provuar dhe jemi mrekulluar me këtë pjatë klasike.

Sot AP ju tregon një variant pak ndryshe të specave me gjizë.

Receta që ju sugjerojmë të provoni pikën e saj të fortë e ka tek shija e specave të pjekur.

Ndiqni hapat e thjeshtë dhe përgatiteni këtë pjatë fantastike për të dashurit tuaj.

Përbërësit
7-8 speca që përdorni për mbushje
400 g gjizë e freskët
Vaj ulliri
3 thelpinj hudhër
Kripë
Piper i zi
50g gjalpë
Përgatitja
Si fillim AP ju këshillon që të lani me ujë të bollshëm specat dhe t’i thani me një pecetë të pastër.

Specat duhet të jenë të fryrë dhe me tul, si ata që zgjidhni për t’i përgatitur të mbushur me oriz.

Merrni një tavë dhe vendosni mbi të një letër pjekjeje.

Rendisni specat që duhet të jenë të tharë mbi tavë dhe spërkatini lehtë me vaj ulliri.

Futeni tavën në furrë të ngrohur me 180 gradë dhe lërini specat të piqen.

Kur të shihni që njëra faqe është pjekur, AP ju këshillon që me kujdes t’i ktheni nga ana tjetër.