Tavë me kungull dhe oriz

Tavë me kungull dhe oriz
Përbërësit
1 kungull i madh ose 3-4 të vegjël
3 kokrra vezë
2 lugë gjelle ajkë qumështi
1 gotë e vogël qumësht (rreth 175 ml)
2 duar oriz
1 lugë çaji kripë
2-3 lugë gjelle miell me pak qumësht
3-4 lugë gjelle vaj ulliri
Përgatitja
Grijmë kungullin në rende. Në një tas të madh shtojmë vezët, ajkën e qumështit, qumështin, orizin, kripën dhe kungullin e grirë. I përziejmë mirë derisa masa të jetë homogjene. Lyejmë një tavë me pak vaj ulliri dhe hedhim masën e qullit. Përziejmë miellin me pak qumësht derisa të bëhet një brumë i hollë. E hedhim në tavë, e hapim mirë dhe e spërkasim sipër me 3–4 lugë vaj ulliri. E pjekim në furrë të parangrohur në 200°C derisa të marrë një ngjyrë të artë e të bukur sipër.
Receta nga Zonja Albana/Report Tv
Po ndodh...
ide
Një sistem pa opozitë, Shqipëria në krizën më të thellë të 35 viteve
Pse ka marrë “zemër” krimi?
Ti nuk lexon
top
receta Alfa
TRENDING 
shërbime
- POLICIA129
- POLICIA RRUGORE126
- URGJENCA112
- ZJARRFIKESJA128

