Tavë dheu me gjizë dhe mish viçI

Përbërësit:
400 gr mish viçi
400 gr gjizë dele (ose gjizë e thatë)
1 kokërr qepë e madhe
2 thelpinj hudhër
60 gr miell misri
4 lugë gjelle salcë domatesh
4 lgj vaj ulliri
Spec i kuq i bluar
Nenexhik i thatë
Kripë dhe piper i zi
Përgatitja:
Në një tigan të thellë ngrohim vajin e ullirit dhe kaurdisim qepën dhe hudhrën në nxehtësi mesatare derisa të zbuten e marrin ngjyrë të artë. Hedhim mishin e viçit, rritim pak nxehtësinë dhe e skuqim derisa të marrë ngjyrë kafe të errët. E kriposim lehtë dhe shtojmë piperin e zi, specin e kuq, nenexhikun dhe salcën e domates. Ulim nxehtësinë dhe e lëmë mishin e grirë të gatuhet bashkë rreth 10 minuta që shijet të lidhen. Ndërkohë përziejmë miellin e misrit me pak ujë të ftohtë për të mos krijuar kokrriza dhe e shtojmë ngadalë, duke e përzier vazhdimisht derisa masa të trashet. Shtojmë gjizën, e përziejmë lehtë që të shpërndahet pa u prishur struktura e saj. E lëmë për 5 minuta derisa të krijohet një krem i trashë e i njëtrajtshëm.
Receta nga Zonja Albana/Report Tv
Po ndodh...
Shqiptarët duhet të ngrihen kundër aleancës së nonsensit
ide
Një sistem pa opozitë, Shqipëria në krizën më të thellë të 35 viteve
Pse ka marrë “zemër” krimi?
Ti nuk lexon
top
receta Alfa
TRENDING 
shërbime
- POLICIA129
- POLICIA RRUGORE126
- URGJENCA112
- ZJARRFIKESJA128


