Supë peshku
Koha e përgatitjes: 40 minuta
Koha e gatimit: 50 minuta
Për 4 persona
Përbërësit
1.2 kg peshk ( karkaleca, skarpi, peshk gjel, levrek, vongole, etj), 500 ml verë e bardhë, ½ limon, 1 kërcell selino, 2 qepë, 1 karrotë, 1 domate, 50 gr gjalpë, 3,5 lugë vaj ulliri, 1 thelpi hudhër, 1 tufë majdanoz, 3 lugë gjelle salcë domateje, kripë dhe piper sipas nevojës.
Përgatitja
1. Pastroni dhe lani peshkun. Vendoseni në një enë të thellë me 3 litra ujë, verën e bardhë, limon, selino, karrotë, domate dhe një qepë të plotë.
2. Kur peshku të jetë zierë ( jo fare i butë) kulloni lëngun dhe pastrojeni nga halat.
3. Në një tigan të thellë shkrini gjalpin me vajin e ullirit dhe skuqini qepën e mbetur të grirë imët.
4. Shtoni peshkun e pastruar dhe lërini të skuqet që të marrë shije.
5. Shtoni salcën e domates dhe gatuajeni për 10 minuta të tjera. Hidhini kripë dhe piper.
6. Në fund shtoni lëngun e kulluar të peshkut dhe lëreni supën në zjarr edhe për 10 minuta të tjera.
7. Servireni me majdanoz të grirë dhe bukë të thekur.
Qerrata Gjekmarkaj
ide
Komisioni hetimor "Vokshi "edhe modeli politikës ekspresive !
Shteti i xhepistëve
“I forti i Pazarit” flet për pazar!
top
receta Alfa
TRENDING
shërbime
- POLICIA129
- POLICIA RRUGORE126
- URGJENCA112
- ZJARRFIKESJA128