
Qofte orizi me djathë Scamorza

Koha e përgatitjes: 30 minuta
Koha e gatimit : 20 minuta
Vështirësia e ulët
Për 4 persona
Përbërësit
250 gr oriz, 100 gr djathë i tymosur Scamorza, 100 gr miell, 200 gr bukë e grirë, 100 gr bajame të grira, 3 vezë, 30 gr gjalpë, 40 gr djathë i grirë Parmigiano Reggiano, 1.5 l lëng mishi, vaj ulliri për skuqje sipas nevojës.
Përgatitja
1. Zieni orizin me lëngun e vluar të mishit dhe kullojeni kur është “al dente”.
2. Shtoni tek orizi 1 vezë, djathin e grirë Parmigiano dhe lëreni të ftohet.
3. Me ndihmën e një lugeje gjelle formoni qoftet e orizit (sa një top pinpongu).
4. Në qendër të çdo qofteje vendosni një copë djathi Scamorza.
5. Përgatitni tre pjata me: miell, vezë të rrahura dhe bukë të grirë të përzier me bajame të grira.
6. Kaloni topthat e orizit fillimisht në miell, më pas tek vezët e rrahura dhe në fund tek pjata me bukë të grirë dhe bajame.
7. Skuqini qoftet e orizit në vaj të bollshëm.
8. Nxirrini nga vaji me ndihmën e një luge me vrima dhe lërini të kullojnë për disa minuta në letër kuzhine.
9. Shërbejini të ngrohta.

Berishizmi, ramaizmi dhe metaizmi si neoenverizëm!
ide

Paratë e drogës si faktor i mosrritjes së pagave

"Shah mat" me detyrim përcaktim në PL

“2023- viti politik për Malin e ZI në Bashkimin Europian”
top
receta Alfa
TRENDING 
shërbime
- POLICIA129
- POLICIA RRUGORE126
- URGJENCA112
- ZJARRFIKESJA128