Qofte në salcë të kuqe me speca

13 Shtator 2024, 06:57 / RECETA ALFA ALFA PRESS

Qofte në salcë të kuqe me speca

Përbërësit:
1 kg mish i grirë

1 qepë
2 vezë
2 thelpinj hudhër
1 fl vaj ulliri
1 fl kafe qumësht
5 ls miell misri i hollë
2 ls uthull
Kripë, piper

Për salcën:

2 domate
1 lgj salcë domate
1 qepë
1 spec të kuq
3 speca
2 lgj vaj
Kripë, piper
Majdanoz

Përgatitja:

Mishin e grirë e kalojmë në makinën grirëse dy herë, i shtojmë qepën e grirë, hudhrat, vezët dhe të gjitha produktet me rradhë. U japim formë dhe në mes i mbushim me djathë. Sipas dëshirës qoftet mund t'i skuqim ose i vendosim me salcën e ndërtuar në furrë. Skuqim specat në një tigan. Ndërkohë përgatisim dhe salcën duke kaurdisur fillimisht qepën me pak vaj dhe ujë. Shtojmë salcën dhe purenë e domates bashkë me specin e kuq të grirë. Në fund rregullojmë shijen me erëza. Qoftet edhe specat i kalojmë në furrë për pak minuta në salcë ose e përfundojmë gatimin në tigan.