Qofte me spinaq dhe patate

17 Nëntor 2025, 11:25 / RECETA ALFA ALFA PRESS

Qofte me spinaq dhe patate

Përbërësit:

180 gr spinaq i freskët
350 gr patate të ziera
2 lgj vaj ulliri
1 vezë + 1 e verdhë
50 gr djathë i grirë
150 gr bukë e thërrmuar
Kripë, piper
Vaj për skuqje

Përgatitja:

Ziejmë spinaqin në ujë me kripë për rreth 3 minuta, e kullojmë mirë dhe e shtypim që të hiqet uji i tepërt. Ziejmë patatet me gjithë lëkurë për 25–30 minuta, më pas i qërojmë dhe i shtypim si pure. Në një tas përziejmë patatet me spinaqin, vezët, djathin parmixhano, kripë e piper. Nëse masa del shumë e butë, shtojmë pak bukë të thërrmuar ose djathë të grirë. Formojmë qofte me dorë, i kalojmë në bukë të thërrmuar dhe i skuqim në vaj të nxehtë derisa të marrin ngjyrë të artë. I vendosim në letër kuzhine dhe më pas i shërbejmë të ngrohta.

Receta nga Zonja Albana, emisioni "Rreze Dielli"

 

 

Po ndodh...

ide