Patëllxhanë të skarës në vaj e spec djegës

14 Janar 2025, 08:26 / RECETA ALFA ALFA PRESS

Patëllxhanë të skarës në vaj e spec djegës

Përbërësit:

2 patëllxhanë të mëdhenj
100 ml vaj për skuqje
1-2 speca djegës të freskët ose të thatë
2 tufa borzilok të freskët
Kripë e piper i zi i porsabluar

Përgatitja:

Qërojmë patëllxhanët, i presim në feta 1 cm dhe i vendosim në skarën e nxehur më parë, në temperaturë të lartë. Pjekim të gjitha fetat duke i shtypur me pirun në mënyrë që sipërfaqja të ngjisë mirë me skarën. Pas afro 30 sekondash, i kthejmë fetat, pasi patëllxhani piqet shpejt dhe nuk duhet të thahet (shpojeni lehtë me majën e thikës: nëse tuli është i butë patëllxhani është bërë).

Heqim fetat nga skara dhe i  shtrojmë në një pjatancë. Në një tas bashkojmë vajin me kripën, piperin dhe specin djegës duke i rrahur me pirun. Spërkatim patëllxhanët e pjekur me vajin me spec djegës dhe i shërbejmë të ngrohta duke hedhur borzilok të freskët.

Po ndodh...

shërbime

  • POLICIA129
  • POLICIA RRUGORE126
  • URGJENCA112
  • ZJARRFIKESJA128