Patëllxhanë me mish të grirë dhe djathë

6 Tetor 2024, 08:09 / RECETA ALFA ALFA PRESS

Patëllxhanë me mish të grirë dhe djathë
Patëllxhanë me mish të grirë dhe djathë

Përbërësit:
2 patëllxhanë të mëdhenj
300 gr mish të grirë
1 kokërr qepë
1 domate /salcë domate
1 spec të kuq
50 gr gjalpë
3 lgj vaj ulliri
300 gr djathë pice
Kripë, piper

Përgatitja:

Patëllxhanët i presim përgjysmë, pastrojmë pak nga pjesa e tulit, të cilën e presim në kubikë të vegjël.

I spërkasim patëllxhanët me kripë, piper dhe pak vaj ulliri dhe i pjekim në furrë të parangrohur në 200 gradë.

Ndërkohë në një tigan kaurdisim mishin e grirë me qepën. Më pas shtojmë salcën e domates dhe një spec të kuq në kubikë të vegjël. Rregullojmë shijen me kripë e piper. Tek patëllxhanët e prerë në kubikë shtojmë pak gjalpë dhe djathë të grirë dhe i përziejmë mirë.

Mbushim patëllxhanët me një shtresë me mish të grirë dhe shtresën tjetër me djathë. E vendosim tavën në furrë në 200 gradë për 10 minuta.

Po ndodh...

ide

shërbime

  • POLICIA129
  • POLICIA RRUGORE126
  • URGJENCA112
  • ZJARRFIKESJA128