Lakuriq i Shkodrës me kungull

8 Nëntor 2024, 08:19 / RECETA ALFA ALFA PRESS

Lakuriq i Shkodrës me kungull

Përbërësit:

500 gr kungull i verdhë
200 gr sheqer
200 gr miell
100 gr gjalpë i shkrirë
3 kokrra vezë
1 lugë çaji kanellë
1 lugë çaji sodë buke
1 lugë çaji vanilje
Pak kripë

Përgatitja:

Përziejmë kungullin e grirë me sheqerin dhe e lëmë për disa minuta që të zbutet. Në një enë tjetër, përziejmë vezët me gjalpin e shkrirë, pastaj shtojmë miellin, sodën e bukës, kanellën, vaniljen dhe kripën. Shtojmë kungullin e ëmbëlsuar dhe përziejmë masën derisa të bëhet homogjene.

Hedhim masën në një tepsi të lyer me gjalpë dhe e pjekim në 180 gradë për rreth 40-45 minuta derisa të marrë ngjyrë të artë.

Po ndodh...

ide