Lakuriq i Shkodrës me kungull
8 Nëntor 2024, 08:19 / RECETA ALFA
Përbërësit:
500 gr kungull i verdhë
200 gr sheqer
200 gr miell
100 gr gjalpë i shkrirë
3 kokrra vezë
1 lugë çaji kanellë
1 lugë çaji sodë buke
1 lugë çaji vanilje
Pak kripë
Përgatitja:
Përziejmë kungullin e grirë me sheqerin dhe e lëmë për disa minuta që të zbutet. Në një enë tjetër, përziejmë vezët me gjalpin e shkrirë, pastaj shtojmë miellin, sodën e bukës, kanellën, vaniljen dhe kripën. Shtojmë kungullin e ëmbëlsuar dhe përziejmë masën derisa të bëhet homogjene.
Hedhim masën në një tepsi të lyer me gjalpë dhe e pjekim në 180 gradë për rreth 40-45 minuta derisa të marrë ngjyrë të artë.
'Tak-Tak-u' i SPAK-ut në derën e Erjon Veliajt!
Nga Namir Lapardhaja
ide
Aleanca e hapur e hajnisë në sulm kundër drejtësisë!
Nga Azgan Haklaj
A mund të ndodhë edhe në Shqipëri si në Rumani?
Nga Alban Daci
top
receta Alfa
TRENDING
shërbime
- POLICIA129
- POLICIA RRUGORE126
- URGJENCA112
- ZJARRFIKESJA128