Krepa në furrë të mbushura me kimë kremviçeje dhe beshamel
Krepa në furrë të mbushura me kimë kremviçeje dhe beshamel
Përbërësit:
Për krepat:
1 gotë ujë
1 gotë qumësht
1 gotë miell
3 vezë
3 ls vaj
Pak kripë
Pak sheqer
Për mbushjen:
1 pako kremviçe
1 qepë mesatare
1 fç salcë domate
Për beshamelin:
3 lgj miell
3 lgj gjalpë
2 kokrra vezë
500 ml qumësht
100 gr djathë i butë pice
Kripë, arrë moskat
Përgatitja:
Përziejmë të gjithë përbërësit e brumit të krepave bashkë. Lyejmë tiganin me pak gjalpë dhe hedhim krepat me garuzhde duke i skuqur nga të dy anët. Përgatisim kimën me kremviçet e grira në blender, qepë të grirë imët dhe salcë domateje. Mbushim krepat me kimën, i mbështjellim në formë zarfi dhe i vendosim në një tavë. Në fund shtrojmë beshamelin sipër krepave duke e spërkatur me djathë. E vendosim tavën në furrë të parangrohur në temperaturën 200 gradë Celsius për 20 minuta.
ide
Misioni i Agron Shehajt!
A është i mundur patronazhimi i votës së diasporës?
top
receta Alfa
TRENDING
shërbime
- POLICIA129
- POLICIA RRUGORE126
- URGJENCA112
- ZJARRFIKESJA128