Byrek me qumësht dhe vezë

5 Dhjetor 2024, 08:23 / RECETA ALFA ALFA PRESS

Byrek me qumësht dhe vezë

Përbërësit:

1 pako petë të pjekura
1 litër qumësht
100 gr gjalpë
100 ml vaj
5-6 kokrra vezë
1 lç sodë sipas dëshirës
Kripë sipas shijes

Përgatitja:

Në një tas rrahim vezët dhe më pas shtojmë vajin dhe gjalpin e shkrirë dhe i trazojmë së bashku. Shtojmë qumështin, kripën, arrën moskat dhe pak sodë buke. Lyejmë me yndyrë tavën ose tepsinë dhe vendosim në të një petë të thatë si bazë.

Petët e tjera i lagim mirë me qumështin me vezë dhe i shtrojmë mbi petën e thatë. Kështu vazhdojmë deri në përfundimin e petëve, nëse na tepron pak qumësht e hedhim sipër. E vendosim byrekun të piqet në furrë në temperaturën 200 gradë Celsius për 30-35 minuta.

Po ndodh...

shërbime

  • POLICIA129
  • POLICIA RRUGORE126
  • URGJENCA112
  • ZJARRFIKESJA128