Byrek me peta të hapura në vaj me hithra dhe njomëz
3 Dhjetor 2024, 08:18 / RECETA ALFA
Përbërësit:
600 gr miell
300 ml ujë të vakët
1 lk kripë
1 lk uthull
200 gr njomëz
Hithra të njoma
Vaj
Përgatitja:
Zëme brumin, më pas e ndajmë në dy pjesë të cilat i zhysim në vaj dhe i lëmë për 30 minuta. Një pjesë të brumit e hapim me dorë duke e punuar me majat e gishtave. E presim në 8 pjesë duke e punuar mirë, derisa hapim një petë të vetme. Vendosim mbushjen me hithra dhe njomëz. Veprojmë sërish me petën tjeter dhe mbyllim thembrat e byrekut. E vendosim në pjekje në temperaturën 200 gradë Celsius për 45 minuta.
Turpi i revolucionarëve të Saliut në Bruksel
Nga Bato Kosova
ide
top
receta Alfa
TRENDING
shërbime
- POLICIA129
- POLICIA RRUGORE126
- URGJENCA112
- ZJARRFIKESJA128