Byrek i hapur pa petë me presh

16 Janar 2025, 08:26 / RECETA ALFA ALFA PRESS

Byrek i hapur pa petë me presh

Përbërësit:

Për bazën e brumit:

240 gr miell
1 lugë kripë
1 e verdhë veze
120 gr gjalpë
1-2 lugë ujë

Për mbushjen:

1 kg presh
70 gr gjalpë
1 lgj miell
150-200 ml qumësht
1 e bardhë veze
3 lgj djathë i grirë
Kripë, piper

Përgatitja:

Përgatisim brumin fillimisht dhe e vendosim në frigorifer për 30 minuta. Qërojmë preshin dhe e presim në fetëza nga 2 mm, duke përdorur të gjithë pjesën e bardhë dhe vetëm fillimin e jeshiles. Në një tigan të madh tresim 50 gr gjalpë dhe kaurdisim preshin në flakë mesatare në të ulët për 15- 20 minuta, duke i trazuar herë pas here. Në minutat e fundit hedhim kripë e piper, sipas shijes. Në një tenxhere tretim gjalpin e mbetur dhe shtojmë miellin duke e lënë në flakë të ulët për 2 minuta dhe duke e përzier. Hedhim qumështin pak e nga pak, gjithmonë duke e përzier. Në 4-5 minuta do të përftojmë një beshamel kompakt. Rrahim në marengë të bardhën e vezës. Në një tas bashkojmë preshin, beshamelën, djathin, kripë e piper dhe në fund të bardhën e vezës, duke e sheshuar. Nxjerrim brumin nga frigoriferi, e hapim në tavë, vendosim përzierjen me presh dhe sheshojmë sipërfaqen. E spërkatim me pak djathë dhe e vendosim në furrë në 180 °C për 40 minuta.

Po ndodh...

shërbime

  • POLICIA129
  • POLICIA RRUGORE126
  • URGJENCA112
  • ZJARRFIKESJA128